Балалардың үйлесімді өсуінің міндетті шарты болып табылатын теңдестірілген тамақтанусыз балалардың денсаулығын қамтамасыз ету мүмкін емес. «No5 жалпы білім беретін мектеп» КММ -де ата -аналар қауымы тамақтануға мониторинг жүргізді. Зерттеудің мақсаты - оқушылардың мектеп асханасында тамақтануды ұйымдастыруға қанағаттану деңгейін анықтау. Мониторинг кезінде ішу режимінің болуы, тамақ сапасының ұйымдастырылуы тексерілді. Калория мөлшері мен қоректік балансы, тағамның санитарлық -гигиеналық қауіпсіздігінің сақталуы бақыланды. Асхана қажетті ыдыс -аяқпен толық жабдықталған, оның тазалығына ерекше назар аударылады. Жуу және дезинфекциялау санитарлық -гигиеналық режимнің барлық стандарттарына сәйкес жүргізіледі. Медбике ыдыс -аяқтарды нығайтуға арналған журналды, дайын өнімдерге арналған неке журналын жүргізеді. Мәзірге көкөніс салаттары, жемістер кіреді. Тамақ өнімдерінің сапасын дәрігер күн сайын бақылайды. Ас үй жабдықтары қажетті көлемде бар және санитарлық нормаларға сәйкес келеді. Буфеттік өнімдер ассортимент бойынша әр түрлі.